Η Σκέψη

Η επιστήμη αποδεικνύει εργαστηριακά πλέον, πως μια και μόνη σκέψη, συνοδευόμενη και από συναίσθημα, αρκεί για να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο σώμα.

Με το που θα έχουμε μια σκέψη, ήδη δόθηκε εντολή από τον εγκέφαλο σε αδένες και όργανα να δημιουργηθούν αμέτρητες νευροχημικές ουσίες. Στάλθηκαν μηνύματα στο ανοσοποιητικό. Η καρδιά και τα άλλα όργανα μας μετέβαλλαν έστω και λίγο τις λειτουργίες τους

Όλα αυτά έγιναν από μια και μόνη σκέψη.

Γνωρίζουμε όλοι πως υπάρχουν σκέψεις εκούσιες και συνειδητές αλλά και ακούσιες και ασυνείδητες. Αναλογιστείτε τώρα τι αλλαγές γίνονται συνέχεια. Οι έρευνες έδειξαν πως η κατάσταση της υγείας μας αλλά και της διάθεσής μας επηρεάζεται άμεσα από την ποιότητα αυτών των σκέψεων.

Μπορούμε να δεχτούμε ότι όταν ακολουθούμε έναν τρόπο σκέψης αυτό γίνεται συνήθεια. Δεν απέχουμε πολύ από την συνειδητοποίηση πως ουσιαστικά εκπαιδεύουμε το σώμα μας να βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση ανισορροπίας με επαναλαμβανόμενες σκέψεις και αντιδράσεις. Και αναλογιστείτε τώρα το ενδεχόμενο αυτή η κατάσταση, λόγω της μονιμότητάς της, να εκληφθεί από τον εγκέφαλο ως ΄φυσιολογική΄ και ΄υγιής΄.

Σκεφτείτε το λιγάκι. Έχουμε έρθει στο σημείο να δεχόμαστε ενοχλήσεις, πιασίματα, πόνους, αλλεργίες, κατάθλιψη κλπ, κλπ, ως φυσιολογικές. Και παραθέτουμε ατράνταχτα επιχειρήματα και δικαιολογίες για τη συνεχιζόμενη ύπαρξή τους:

«Ετσι είμαι εγώ.» «Ετσι ήταν και ο παππους.» «Έ!, τι περιμένεις; Μια η ηλικία, μια οι συνήθειες, οι συνθήκες, δε βαριέσαι. Έτσι είναι.»

Μπορεί να ακούγεται κάπως ακραίο, μα εμείς οι ίδιοι φαίνεται πως διαιωνίζουμε αυτήν την κατάσταση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s